Korpus i dwie pałki kurczaka
Mięso wołowe
Marchewki
Pietruszki
Seler
Cebula
3 ząbki czosnku
Dwa liście kapusty
Ziele angielskie
Liść laurowy
Sól i pieprz
Pietruszka (natka)
Liść lubczyku
Białe wino
Mięso zalewamy
zimną (koniecznie!) wodą i gotujemy na małym ogniu przez ok. 3 godziny.
Gdy mięso jest już miękkie dodajemy warzywa, liść laurowy, ziele
angielskie i sól. Gotujemy aż warzywa staną się miękkie. Prawie gotowy
rosół przecedzamy. Dodajemy lubczyk i natkę pietruszki oraz odrobinę
białego wina, solimy i pieprzymy do smaku. Podajemy z makaronem,
marchewką i mięsem. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz jakieś uwagi podziel się nimi ze mną. Dziękuję!