składniki:
wywar z warzyw lub bulion
mięso mielone 500g.
2 cebule
3 ząbki czosnku
puszka fasoli
puszka kukurydzy
2 marchewki
papryka czerwona i żółta
papryczka chilli
pomidory w puszce
koncentrat pomidorowy
pieprz, sól
czerwona papryka słodka i ostra
olej
Mięso obsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Cebule kroimy w
pióra, czosnek w plasterki, marchewkę w pół plasterki, papryki w kostkę. Warzywa
wrzucamy do wywaru lub bulionu i zagotowujemy. Dodajemy mięso, fasole i
kukurydzę. Wlewamy puszkę pomidorów i dodajemy przecier. Z papryczkę chilli
kroimy bardzo drobno i dodajemy do garnka. Dodajemy przyprawy i gotujemy pod
przykryciem ok. 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz jakieś uwagi podziel się nimi ze mną. Dziękuję!