poniedziałek, 21 października 2013

gulasz meksykański



składniki:
wywar z warzyw lub bulion
mięso mielone 500g.
2 cebule
3 ząbki czosnku
puszka fasoli
puszka kukurydzy
2 marchewki
papryka czerwona i żółta
papryczka chilli
pomidory w puszce
koncentrat pomidorowy
pieprz, sól
czerwona papryka słodka i ostra
olej

Mięso obsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Cebule kroimy w pióra, czosnek w plasterki, marchewkę w pół plasterki, papryki w kostkę. Warzywa wrzucamy do wywaru lub bulionu i zagotowujemy. Dodajemy mięso, fasole i kukurydzę. Wlewamy puszkę pomidorów i dodajemy przecier. Z papryczkę chilli kroimy bardzo drobno i dodajemy do garnka. Dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem ok. 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli masz jakieś uwagi podziel się nimi ze mną. Dziękuję!