wtorek, 22 października 2013

naleśnikowy wrap



naleśnikowy wrap, czyli naleśniki inaczej

składniki:

naleśniki:          
mleko
mąka
jajka
woda gazowana
szczypta soli
olej

farsz:
kapusta pekińska
majonez
jogurt naturalny
kiełki
szynka w kawałku
ser żółty w kawałku
ogórek świeży
sól i pieprz

Składniki na naleśniki miksujemy razem, następnie smażymy naleśniki. Kapustę pekińską kroimy, jogurt mieszamy z majonezem pół na pół, dodajemy przyprawy i mieszamy z kapustą. Szynkę i ser kroimy w słupki. Ogórka obieramy i kroimy na ćwiartki. Na wystudzonym naleśniku układamy kapustę, kiełki szynkę, ser i ogórka. Zawijamy jak krokieta, przekrajamy na pół.
Farsz tak na prawdę może być dowolny według upodobań, ważne tylko by znajdował się w środku sos by wrap nie był za suchy.

Smacznego!


4 komentarze:

  1. Naleśniki inaczej, podobają mi się! :D A do tego są bardzo apetycznie :))

    OdpowiedzUsuń
  2. a może jakies ilości składników co?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że nie jest to aż tak skomplikowane by nie poradzić sobie bez proporcji.

      Usuń

Jeśli masz jakieś uwagi podziel się nimi ze mną. Dziękuję!