naleśnikowy wrap, czyli naleśniki inaczej
składniki:
naleśniki:
mleko
mąka
jajka
woda gazowana
szczypta soli
olej
farsz:
kapusta pekińska
majonez
jogurt naturalny
kiełki
szynka w kawałku
ser żółty w kawałku
ogórek świeży
sól i pieprz
Składniki na naleśniki miksujemy razem, następnie smażymy naleśniki.
Kapustę pekińską kroimy, jogurt mieszamy z majonezem pół na pół, dodajemy
przyprawy i mieszamy z kapustą. Szynkę i ser kroimy w słupki. Ogórka obieramy i
kroimy na ćwiartki. Na wystudzonym naleśniku układamy kapustę, kiełki szynkę,
ser i ogórka. Zawijamy jak krokieta, przekrajamy na pół.
Farsz tak na prawdę może być dowolny według upodobań, ważne
tylko by znajdował się w środku sos by wrap nie był za suchy.
Smacznego!
Pysznie zakręcone,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńNaleśniki inaczej, podobają mi się! :D A do tego są bardzo apetycznie :))
OdpowiedzUsuńa może jakies ilości składników co?
OdpowiedzUsuńMyślę, że nie jest to aż tak skomplikowane by nie poradzić sobie bez proporcji.
Usuń