Ponieważ na dworze już zimno czas na rozgrzewające i
dodające energii zupy.
składniki:
masło
oliwa
cebula
marchew
imbir (koniecznie świeży!)
2 pomarańcze
sól i pieprz
Masło rozpuszczamy w garnku razem z oliwą. Cebulę obieramy i
kroimy w pióra, następnie podsmażamy na maśle. Dodajemy umyte i obrane
marchewki. Zalewamy woda i gotujemy 30 min. Po tym czasie dodajemy obrany i
pokrojony korzeń imbiru. Gotujemy kolejne 30 min. Dodajemy sok wyciśnięty z
jednej pomarańczy. Drugą pomarańczę sparzamy, kroimy w cząstki (razem ze skórką)
i dodajemy do zupy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy na gładki krem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz jakieś uwagi podziel się nimi ze mną. Dziękuję!