środa, 24 lipca 2013

zupa serowa z "wnętrznościami"


Na taki zimny i wietrzny dzień jak dziś polecam rozgrzewającą zupę serową z warzywami.

Składniki:
* bulion
* fasolka szparagowa
* pieczarki
* sól, pieprz
* trzy serki topione w serdelkach
* masło
* szczypior
* pierś z kurczaka


Ugotować bulion z piersią z kurczaka pokrojona w kostkę.
Fasolkę szparagową sparzyć i podsmażyć na maśle tak aby była pół twarda.
Pieczarki pokroić w ćwiartki lub plasterki.
Fasolkę i pieczarki gotować w bulionie do miękkości.
Dodać serki topione. Zagotować. Doprawić do smaku.
Zdjąć z gazu i dodać szczypiorek.
Ja podaję z małymi grzankami robionymi na patelni na oliwie czosnkowej. Pycha!


2 komentarze:

  1. super!!:) lubię Twoją kuchnie!:P czas coś zrobić razem?:)
    ale tłuściutka musi być :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki Anuś! Oj jet tłuściutka, jest :) A jeśli chodzi o wspólne gotowanie to jestem baaardzo za!

      Usuń

Jeśli masz jakieś uwagi podziel się nimi ze mną. Dziękuję!