wtorek, 16 lipca 2013

wątróbka drobiowa

 kilogram wątróbki drobiowej
dwie cebule
oliwa i olej słonecznikowy
sól

Na patelni rozgrzewam oliwę i olej słonecznikowy. Wrzucam pokrojone w piórka cebule i podsmażam.
Dodajemy wątróbkę i smażymy razem z cebulą. Czas smażenia zależy od tego jak bardzo krwista ma być wątróbka. Ważne! Nie wolno solić wątróbki przed ani w czasie smażenia, bo stanie się twarda. Solimy dopiero po usmażeniu.
Ja do wątróbki podaję młode ziemniaki gotowane w mundurkach oraz pomidora.
Polecam na jutrzejszy obiad. Smacznego!






2 komentarze:

  1. dzięki za ten przepis. Teraz wiem dlaczego moja wątróbka zawsze smakowała jak gumowa podeszwa. Dzięki Twojemu przepisowi wyszła obłędnie aksamitna! mniam!!

    OdpowiedzUsuń

Jeśli masz jakieś uwagi podziel się nimi ze mną. Dziękuję!