niedziela, 6 października 2013

makaronowy zawrót głowy




składniki:
spaghetti
wywar wołowy 1 l.
cebula
czosnek
dynia
pierś z kurczaka
3 pomidory
sól
pieprz
tymianek
papryka słodka
koperek świeży
masło
serek almette śmietankowy
śmietana 18%
parmezan tarty

Zagotowujemy wywar. Do wywaru wkładamy spaghetti, łyżkę masła, pokrojona w pióra cebule, pokrojone w plasterki 4 ząbki czosnku, kurczaka i dynię pokrojoną w kostkę, sól i pieprz. Gotujemy 10 min. Pomidory kroimy w duża kostkę, dodajemy do garnka. Przyprawiamy słodką papryką i tymiankiem. Dodajemy serek almette i śmietanę. Gotujemy ok. 5 minut. Na koniec dodajemy pokrojony koperek i tarty parmezan.  

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli masz jakieś uwagi podziel się nimi ze mną. Dziękuję!