składniki:
spaghetti
wywar wołowy 1 l.
cebula
czosnek
dynia
pierś z kurczaka
3 pomidory
sól
pieprz
tymianek
papryka słodka
koperek świeży
masło
serek almette śmietankowy
śmietana 18%
parmezan tarty
Zagotowujemy wywar. Do wywaru wkładamy spaghetti, łyżkę masła, pokrojona
w pióra cebule, pokrojone w plasterki 4 ząbki czosnku, kurczaka i dynię pokrojoną
w kostkę, sól i pieprz. Gotujemy 10 min. Pomidory kroimy w duża kostkę,
dodajemy do garnka. Przyprawiamy słodką papryką i tymiankiem. Dodajemy serek
almette i śmietanę. Gotujemy ok. 5 minut. Na koniec dodajemy pokrojony koperek
i tarty parmezan.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz jakieś uwagi podziel się nimi ze mną. Dziękuję!