Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę (nie za drobno) i
gotujemy w bulionie by były miękkie, ale nie rozpadały się. Po ugotowaniu
odcedzamy wrzucamy do rondelka z oliwą, dodajemy paprykę pokrojoną w kosteczkę
i podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jajka na miękko – wkładamy
jajka do wrzącej wody na 4 min. po tym czasie przelewamy zimną wodą. Jajka
przed gotowaniem należy wyjąć z lodówki na ok. 30 minut oraz do wody dodać sól
i zapałkę, by jajka nie popękały w czasie gotowania. Do ziemniaków dodajemy
pokrojony w kostkę ser żółty i mieszamy. Wykładamy na talerz. Jajka delikatnie
obieramy i kładziemy na ziemniaki. Na wierzch kładziemy sałatkę zrobioną z
kiełków i rzodkiewki z odrobiną oliwy i cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz jakieś uwagi podziel się nimi ze mną. Dziękuję!