niedziela, 6 października 2013

brauni pomarańczowe




składniki:
2 pomarańcze
175g. masła
2 łyżki kakao
czekolada gorzka 200g.
mąka 100g.
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jajka
cukier 200g.


Z jednej pomarańczy ścieramy skórkę, a następnie wyciskamy z niej sok. Czekoladę z masłem rozpuszczamy w rondelku, dodajemy do powstałem masy sok i skórkę z pomarańczy. Studzimy. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy masę czekoladową. Powoli dodajemy kakao, proszek i mąkę oraz sól. Drugiego pomarańcza obieramy i kroimy w cząstki, dodajemy do masy i mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach C przez 35 min.

mmmm... pychota ;)

2 komentarze:

  1. lubię nutkę pomarańczy w czekoladzie, więc to ciasto na pewno mi zasmakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. właśnie robię to ciasto, dam znać jak wyjdzie

    OdpowiedzUsuń

Jeśli masz jakieś uwagi podziel się nimi ze mną. Dziękuję!