wtorek, 16 lipca 2013

jajko w koszulce

Salsa pomidorowa:
pomidora i cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy szczypiorek, sól, pieprz i oliwę, mieszamy.

Majonez bazyliowy:
majonez miksujemy ze świeżą bazylią oraz odrobiną soli i pieprzu.

Jajko w koszulce:
Gotujemy wodę aż zacznie mocno wrzeć.
Zmniejszamy gaz do delikatnego wrzenia.
Tuż nad powierzchnią wody rozbijamy jajko i podkręcamy gaz do mocnego wrzenia.
Gotujemy 2 min. W tym czasie dwie kromki chleba opiekamy na tosty.
Wyjmujemy z wody łyżką cedzakową i układamy na tostach.


Podajemy z salsą i majonezem.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli masz jakieś uwagi podziel się nimi ze mną. Dziękuję!